Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit főzzek ?

 

Tanyasi tyúkhúsleves recept

hozzávalók 8 főre
  • 60-70 dkg tyúk (farhát, szárny, belsőség, mi általában azokat a részeket tesszük bele, amelyek nem elég húsosak más fogásokhoz)
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 közepes karalábé
  • 1 kisebb zeller
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kisebb paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
elkészítés
  1. A tyúkot megmossuk, és a vöröhagymával (egészben) feltesszük főzni egy minimum 5 literes edényben, hideg vízben. Ami nagyon fontos, hogy ne forrjon bugyogva, tehát kis lángon kell főzni. A legjobb, ha nem is látszik, hogy forr.
  2. Az esetleg kialakuló habot mindig leszedjük a tetejéről. (Háromszor-négyszer kell megtenni, utána nem lesz hab.)
  3. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépák és a petrezselymek vastag végét érdemes kettévágni. A karalábét és a zellert 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  4. Mikor a hús félig megpuhult (2-3 órával a főzés kezdete után), beletesszük a zöldségeket, a csokorba kötött petrezselyemzöldet, a paradicsomot (egészben) és a fokhagymákat.
  5. Sózzuk, dobhatunk bele leveskockát is.
  6. Addig főzzük, míg a zöldség meg nem puhul teljesen. Akkor lesz az igazi, ha 6-8 órán keresztül fő. Fontos, hogy soha ne forrjon látványosan, így gond nélkül meglesz a kívánt főzési idő :). Nem szabad kavarni!
  7. Ha kész, a húst és a zöldségeket kivesszük belől, és külön tesszük hűtőbe.

Forrás:

http://www.nosalty.hu/recept/tanyasi-tyukhusleves

 

Omlós csirkecomb Durci módra recept

hozzávalók 4 főre
  • 6 db lefilézett csirkecomb
  • bacon ízlés szerint
  • tejföl a tetejére
  • füstölt sajt
  • bors
  • kakukkfű
  • cayenne bors
  • fokhagymakrém
  • napraforgó olaj
elkészítés
  1. A lefilézett csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és nagyon kevés cayenne borssal, majd egy kis fokhagymakrémmel megkenjük.
  2. A filéket belehelyezzük egy tepsibe, meglocsoljuk olajjal és egy kis vízzel, majd a vékony kockákra vágott bacont is rátesszük a húsra
  3. Lefóliázzuk, és 60 percig sütjük.
  4. Ha eltelt az idő, levesszük a fóliát, rátesszük a füstölt sajtot (lehet reszelni is, de jó a lapka sajt is), és meglocsoljuk tetszés szerint tejföllel.
  5. Visszatesszük kb.10 percre a sütőbe, és készre sütjük.
sütési hőfok:
180°C
forrás:http://www.nosalty.hu/recept/omlos-csirkecomb-durci-modra